onsdag 23 april 2014

Den gösen fick jag äta upp




Vi var på ett typiskt standardjobb igår. Formulär 1A liksom. Dammen i Malmö skulle få 150kg levande gösar från småländska Bolmen.
Den lilla fiskbilen rullade till och vi var om jag mins rätt ca 8 media bolag/tidningar närvarande när dörrarna på skåpbilen skulle öppnas och gösarna skulle bäras ut.
Vi stod i en fin cirkel runt bakdörren så att alla skulle kunna få fri kameravinkel. Alla var nöjda och belåtna. Dörren öppnades och vi hade all god insyn till fiskarna när plötsligt Lennart Larsson, som inte är pytteliten, plötsligt fick för sig att nu skall här tas en närbild. In klev han liksom framför oss alla andra. Nu var det inte längre den småländska fiskaren och några gösar i våra objektiv utan även en annan "fisk" som skymde våra långväga gäster.
- Det är inte bara Skånskan som vill bevaka det här, tjoade jag och Lennart kastade ut cigarrillen och backade motvilligt ut ur våran vy.

Men så fick jag ett mail från Lennart senare under dagen och kolla vilken ful fisk han fångade! Hahaha! Där fick den kaxiga Sydsvenskanfotografen, rakt tillbaka liksom...

Lennart tar klivet in i allas vy
Sydsvenskans fångad till höger med handen i kakburken liksom FOTO: Lennart Larsson

Lennart återigen med på bild.....den här gången utgjorde han ett fint "bildelement"

Bolmenfiskarna och en gös